Een waterbed of watermatras is een volstrekt onvergelijkbaar slaapsysteem, dat zich volledig aanpast aan uw lichaam. Voor de watercontainer wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig kwaliteitsvinyl, gevuld met gewoon water en voorzien van een meer of minder stabiliserend binnenwerk.

Onze soft-side’s zijn tot in de kleinste details afgewerkt. De dubbele lasnaden en extra versterkte hoeken zorgen voor een minimale kans op lekken.

Ze kunnen dan ook prachtig gebruikt worden als een vrijstaand bed. Op een watermatras slapen betekent op water gedragen worden. Het lichaam wordt gelijkmatig ondersteund en blijft onder alle omstandigheden in een zo natuurlijk mogelijke slaaphouding.

Nou en of want de gelijkmatige ondersteuning van uw lichaam op een waterbed zorgt ervoor dat uw rug zich volledig kan ontspannen. Uw wervelkolom en uw bekken komen op een waterbed vanzelf in de juiste slaappositie te liggen. Deze factoren zorgen te samen voor een gegarandeerd optimale nachtrust.

Ook op een gewone matras steunt het lichaam voornamelijk op het hoofd, de schouders, de heupen en de hielen. Op deze plaatsen, ook drukpunten genoemd, wordt de bloedsomloop belemmerd.

In de hersenen vertrekt een signaal dat ons lichaam tot 80 maal per nacht doet draaien en woelen. Het gevolg is een onrustige slaap. Door de gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht in een watermatras, zijn er geen storende drukpunten meer.

LIGING OP EEN WATERMATRAS

U draait dus veel minder en slaapt veel rustiger. De wervelkolom en het bekken komen altijd iets hoger dan de romp. De combinatie van deze factoren zorgt voor een perfecte slaaphouding en een optimale nachtrust.

In de eerste plaats omdat een watermatras veel gemakkelijker te reinigen is. De hoes of tijk is afneembaar en wasbaar op 95°. Het vinyloppervlakte van de matras kan met een vochtige doek gereinigd worden. Hierdoor worden alle huidschilfertjes en stof verwijderd en kunnen er geen bacteriën of huisstofmijten overleven.

Een watermatras is dus de ideale oplossing voor allergieën.

Een watermatras is een sterk bed en gaat zeker langer mee dan een ander bed. Bovendien blijft het ligcomfort in de loop der jaren volstrekt hetzelfde. Goed onderhoud betekent echter het jarenlange behoud van uw watermatras.

Om het jaar dient U aan het water een conditioner toe te voegen, dit om algenvorming te voorkomen. Het oppervlak van de waterzak reinigt U om de 2 à 3 maanden met een speciaal daarvoor bestemde vinylcleaner.

Een hardside waterbed is een klassiek bed met een stevig houten ledikant waarin de watermatras wordt aangebracht. Een nadeel is dat het in- en uitstappen en ook het opmaken van het bed iets moeilijker zijn. Een groot voordeel is zijn zeer aantrekkelijke prijs.

De laatste jaren worden echter voornamelijk softsiders verkocht. Dit zijn watermatrassen met zachte schuimstoffen boorden, die in om het even welk bed geplaatst kunnen worden of ook alleen kunnen blijven staan, dus U hebt in feite geen bed meer nodig.

Op koud water kan U niet slapen! Een elektronisch gestuurd verwarmingselement warmt het water op tot een temperatuur die u zelf kan instellen voor een aangename warmte in de wintermaanden (29° tot 36° C) en een verfrissende koelte in de zomer (26° a 27° C).

U hoeft dus geen lichaamsenergie te gebruiken om uw bed en dekens op te warmen.

Dat betekent dat uw ademhaling en uw hartslag lager zullen zijn, de spieren kunnen beter ontspannen en uw lichaam geniet van een gezonde en diepere slaap. Het verwarmingselement ligt onder de veiligheidskuip en kan dus nooit in contact komen met het water.

Het stroomverbruik kost gemiddeld €60 per jaar.

Een watermatras is niet duurder dan een ander traditionele matras. Het ligt er maar net aan waar U voor kiest en hoe mooi U de ombouw wilt hebben. Een soft – side matras kan zelfs in uw bestaande bedombouw geplaatst worden. U bepaalt dus zelf hoe “duur” U het maakt.
Een watermatras heeft een behoorlijk gewicht. Afhankelijk van de uitvoering weegt een watermatras tussen de 300 kg en de 600 kg. Dat lijkt erg veel, maar dat valt reuze mee omdat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt met gewichtsverdelers over de ganse oppervlakte van de vloer, daardoor is de maximale druk slechts 150 kg/m².

Elke normale vloer is zonder meer geschikt om het gewicht van een waterbed te dragen.

Het water in een waterbed moet nooit bijgevuld of vervangen worden. Het enige onderhoud van uw waterbed bestaat erin één maal per jaar een conditioner aan het water toe te voegen.

Als u ook de bovenzijde en de zijkanten van uw matras regelmatig reinigt met een vinylreiniger, verwijdert u meteen alle mogelijke stofdeeltjes, huidschilfers, lichaamsvetten, zuren en transpiratiegeur. Een waterbed is ontegensprekelijk de meest hygiënische manier van slapen die er bestaat.

Dit is de D. Ptreronyssinus, beter bekend als de huisstofmijt. Dit klein wezentje (grootte ongeveer 0,3 mm) vinden we in alle plaatsen. De geliefde broedplaats is de slaapkamer, meer bepaald de traditionele matras, omdat het een kille en vochtige omgeving nodig heeft om te overleven.

huisstofmijt

De huismijt leeft ongeveer 4 maanden, waarin zij tijdens die periode 200 maal haar eigen gewicht aan uitwerpsels produceert en ongeveer 300 eitjes legt. Deze uitwerpsels lijken op stof, maar zitten vol allergenen en (dit is een stof dat allergische of astmatische reacties veroorzaakt).

Een mens brengt ongeveer een derde van zijn leven in bed door. Niet alleen om te slapen, maar ook om te relaxen, te lezen, samen televisie te kijken, te ontbijten, te vrijen… maar wij hoeven U niet te vertellen hoe U uw vrije tijd in bed doorbrengt.

Veel waterslapers vertellen trouwens dat zij door de gewichtloosheid, door het gevoel te zweven, een nieuwe dimensie aan hun liefdesleven hebben toegevoegd. Prettige bijkomstigheid is dat een waterbed nooit piept, kraakt of klotst.

Natuurlijk wordt u niet zeeziek op een watermatras. Een watermatras is altijd gestabiliseerd. Bovendien zijn er verschillende normen, van licht tot zeer zwaar, zodat iedereen een watermatras naar zijn persoonlijke wensen kan aanschaffen.

In het zwaarst gestabiliseerde watermatras, blijven alle gunstige eigenschappen behouden, maar het water beweegt niet meer. Daar hoeft echt niemand zeeziek van te worden.